fbpx

Sådan laver du et storyboard

Vickie Ravn Bechsgaard
Vickie Ravn Bechsgaard

Indehaver af Analysesiden.dk

Nu har vi gennemgået, hvorfor det er så vigtigt altid at lave et storyboard, når du skal lave film – uanset størrelsen. Derfor er det nu blevet tid til at fortælle, hvordan du så rent praktisk laver et storyboard. Det første du gør, er at finde dit manuskript frem. Det bliver nemlig vigtigt i denne sammenhæng. Dit storyboard skal tage udgangspunkt i dit manuskript. I dit manuskript har du skrevet ned hvor scenen foregår, hvad der sker, og hvem der siger hvad. I dit storyboard skal du nu gå ind i hver indstilling/framing og tegne, hvordan den skal se ud. Altså du laver den viseulle repræsentation af manuskriptet.

5 ting der skal beskrives i dit storyboard:

Billedudsnit

Billedudsnittet er det du tegner. Det viser hvordan du gerne vil have indstillingen til at se ud, når du (eller en anden) skal filme den senere. Her indgår:

Kameravinklen

Du har nok allerede tegnet indstillingen i den vinkel du gerne vil have. Her er der tale om i hvilket perspektiv du gerne vil se dit motiv: fugle-, frø- eller normalperspektiv.

Framning

Igen, har du tegnet hvordan du gerne vil have dit motiv er beskåret. Det kan være close up, totalbillede, halvtotal osv. Det kan være lidt svært, at tegne, hvis ikke du føler dig som den skarpeste tegner. Her har vi nogle gode råd og nemme tegninger, du kan prøve kræfter med i denne artikel. Den beskrivende del består af det, der ikke tegnes i billedudsnittet, men som er en lige så vigtig del af storyboardet og udgør den visuelle repræsentation.

Lys

Der er ved siden af kassen, hvori du har tegnet til at skrive nogle kommentarer. Her er det oplagt at skrive nogle kommentarer om lyssiden. Skal det være mørkt? Dysters lys? Fuldstændigt oplyst? Blændende? Det hjælper rigtig meget med at finde den helt rigtige stemning i indstillingen.

Lyd

Lyd er vigtigt for en film, for det medhjælper til at skabe den stemning du gerne vil opnå. Derfor er det også en super god idé allerede at have gjort dig nogle tanker om lydsiden inden du når redigeringsprocessen, og skal have underlægningsmusik og lyd på. Igen kan du skrive dine kommentarer ved siden af din tegning. Forestiller du dig, at der skal være noget underlægningsmusik – måske endda et bestemt nummer, du har i tankerne? Skal du kunne høre snak i baggrunden, eller dryp fra vandhanen. Skriv alle dine forestillinger ned. Det gør du for hver indstilling i scenen. Når du har beskrevet den visuelle repræsentation grundigt nok, så er du klar til at filme! God fornøjelse!

© Alle rettigheder forbeholdes Analysesiden.dk

Print og kopiering fra dette produkt skal indgå i indberetning til Copydan Tekst & Node. 

Del

Relaterede indlæg

Hvad er lyrik?

Lyrik er en litterær genre, der fokuserer på at formidle følelser, ideer og stemninger gennem sprogets lyd, rytme, ordvalg og billedsprog. Dette omfatter forskellige former

Læs mere >>