Der er bare en helt speciel følelse ved at gå fra en eksamen, eller aflevere en opgave, og vide, at man har fået en god karakter. Nogle er bare vildt gode til det, mens andre skal bruge lidt mere forberedelse, på at få styr på stoffet. Eller nerverne!
Lige gyldigt hvilket type du er, kunne du så ikke godt tænke dig at vide, om der ikke findes nogle hacks til at få en bedre karakter?
Nedenfor finder du 7 forskellige råd, fra 7 forskellige studerende, der har leveret toppræstation på toppræstation gennem deres skolegang. Deres råd er håndgribelige, så du kan bruge dem i din eksamensforberedelse. Forhåbentligt, virker de lige så succesfuldt for dig, som for dem.
Peter, 22 år
Ingeniørstuderende
“Forbered faste vendinger til hvis du pludselig går i stå- Det har jeg altid gjort stor brug af til mine eksaminer. Her har jeg hjemmefra forberedt 10-12 vendinger eller sætning, som jeg bruger, hvis jeg går i stå. Eller har brug for at snakke udenom, hvis jeg bliver stillet et spørgsmål, jeg ikke lige kan svare på i øjeblikket.
Her kan jeg eksempelvis finde på at sige “Man kan også sige…” og så komme med en helt anden pointe. Så kan jeg altid vende tilbage, hvis jeg kommer i tanke om et svar.”
Niclas, 25 år
Manager i et C20 firma
“Læs din opgave igennem, som var du din lærer. Hvordan ville du selv bedømme den? Jeg har altid brugt, at læse opgaven igennem for at finde nogle huller (for de er der). Her har jeg stillet mig selv nogle spørgsmål, som jeg så forbereder svarene på. Oftest har det været de spørgsmål, som lærer og censor har stillet til eksamenen.”
Martin, 28 år
Erhvervsrådgiver
“Når jeg er gået i gang med at skrive en opgave, har jeg altid disponeret den rigtig godt først. Inden jeg er gået i gang med at skrive indholdet, har jeg skrevet de vigtigste punkter ned, så den røde tråd er planlagt, inden jeg går i gang. Så er jeg aldrig i tvivl om, hvor opgaven skulle føres hen.”
Louise, 24 år
Læge
“En ting der altid har været vigtigt for mig, er at starte i god tid! Så har jeg haft muligheden for at lægge det fra mig for en periode, og så tage det op igen senere. Så er der mulighed for at se på det med nye øjne. Hvis jeg er gået død i en opgave, så er jeg bare gået videre. Så bruger jeg ikke tiden på, at blive irriteret, men på at være produktiv i stedet. “
Mikael, 22 år
Fysioterapeut studerende
“Det er vigtigt for mig, når jeg går til eksamen, at jeg er sikker på mig selv og jeg tror på det jeg har læst. Når jeg er det, så følger mit kropssprog også automatisk med, så jeg udstråler selvsikkerhed. Det plejer at afspejle sig i min karakter. “
Pernille, 26 år
Brand Manager
“Brug tiden fornuftigt. Jeg har altid været slem til at lave for mange overspringshandlinger, så jeg aldrig nåede noget før i sidste øjeblik. Det endte aldrig godt for mig. Indtil en dag, hvor jeg satte mig for at lave en studieplan. Så arbejde jeg én time intensivt, og så tog jeg en halv times pause. Sådan blev jeg ved, indtil jeg nåede min dagsplan. Det virkede for mig!”
Maja, 25 år
Lærerstuderende
“Brug tid på at forberede dig. Det er sådan du kommer godt i mål. Jeg er altid startet i god tid, og har lavet studieplaner, så jeg har vidst, hvordan jeg skulle disponere min tid bedst, for at nå i mål.
Det er rarest, at stå til eksamenen med et godt udgangspunkt, og føler du har gjort dit bedste, og lidt mere til. Så plejer karaktererne også at følge med.”
God fornøjelse!