Fem trin til at blive bedre til eksamen

Du skal til eksamen, men stemmen ryster, håndfladerne er svedige, og selvom du har forberedt dig rigtig godt hjemmefra, så går klappen alligevel ned, når du ser det grønne bord. Hvis du kan nikke genkendende til nogle af disse udsagn, så er du nok, ligesom mig, en af dem der lider af eksamensangst.
Har du også mod på at tage kampen op, og blive bedre til at gå til eksamen, kan du prøve at følge disse råd, der har hjulpet mig til at få bedre karakterer på trods af min angst:

[wp-like-locker url=”https://www.facebook.com/Analysesiden” message=”Like os på facebook for at læse vores gode råd mod eksamensangst”]

1. Tro på dig selv! – Tror du på, at du virkelig kan det her, så betyder intelligens eller en grøn dug ingenting!

2. Konfronter angsten! – Fortæl nogle andre om, hvad du er bange for i forbindelse med eksamen. Når du får sat ord på angsten, er den slet ikke så skræmmende. Accepter angsten, og kæmp imod den!.
3. Øv dig i at gå til eksamen! – Du kan prøve at tale med dig selv foran et spejl. Øve nogle bestemte vendinger, du kan bruge under eksamen i stedet for at forsøge at huske hele teksten udenad. Så går det bare galt – og jeg taler af erfaring.
4. Forståelsesfordybelse! Jo bedre man forstår, det man læser, jo bedre husker man det. Så læs tingene, til du forstår det. Det er ikke nok at øve indtil du kan huske hvad der står, det er nødvendigt at forstå materialet, så du med dine egne ord kan forklare hvad det betyder.

[/wp-like-locker]