Dårlige noter er ubrugelige, mens gode noter er guld værd!

 

I løbet af skoleåret får du sikkert taget en hel del noter, som du forventer at bruge i forbindelse med din eksamen. Det er i sig selv en rigtig god idé!

Men! Problemet er ofte, at når du når eksamen, og læser noterne igennem, så forstår du ikke altid hvad dine noter egentlig betyder og hvorfor du har taget de noter. Så kan du dunke dig selv oven i hovedet, og læse op en gang til. ØV!

 

Her får du nogle konkrete råd til, hvordan du kan tage brugbare noter, og det kræver faktisk ikke så meget arbejde.

 

Her er 3 vigtige ting at huske, når du tager noter, til en tekst du har læst:

 

1. Forklar til dig selv, hvad du lige har læst

Det er enormt vigtigt, når du har læst et tekststykke, du gerne vil tage noter til, at du gentager for dig selv, hvad du lige har læst. Når du gentager, og endnu bedre, omsætter det for dig selv, så vil du også bedre kunne forstå, hvad du har læst. Dine noter bliver derfor skarpere og du husker bedre, hvad du har læst.

 

2. Skriv det med dine egne ord

Når du har læst og omsæt teksten for dig selv, så er det vigtigt at du skriver noterne ned med dine egne ord. Du kan eventuelt gøre dig selv den tjeneste, at strukturere dine noter rigtig godt, fx ved at:

  • Give afsnittet en selvvalgt overskrift
  • Skrive et resume af teksten
  • Ramme de vigtigste begreber ind. Hvis du skriver de vigtige pointer af fra teksten, så vil det måske være svært at forstå og huske, når du hiver noterne frem et halvt år senere. Gør dig selv den tjeneste, at omsætte de vigtige pointer til dit eget sprog.
  • Bruge eksempler
  • Bruge billeder

 

3. Husk eksempler

Når du så et halvt år senere sidder og kigger på dine noter, så er det rigtig fedt at have nogle eksempler, som du kan sætte dine noter op ved siden af. Det gør det lettere at gendanne din viden, og det er altid lettere at huske noget konkret. Eksempler kan både være i tekstform og billeder.

 

God fornøjelse – dit arbejde betaler sig!

Var denne artikel brugbar for dig?

Vickie Ravn Bechsgaard

Leave a Reply